Загальна кількість переглядів сторінки

Шукати в цьому блозі

суботу, 23 червня 2018 р.

Відкриті небеса. Трохи історії.

4 серпня 2018 року в Києві відбудеться фестиваль “Відкриті небеса”. Вже вдруге фестиваль пройде в Музеї Максима Рильського.
Історія фестивалю почалася 2006 року. Йшов другий рік “перемоги Помаранчевої революції”. Жодного літнього поетичного українського фестивалю в Києві. І чотири російських, в тому числі, з московськимм організаторами, з гарним бюджетом, катанням на кораблях і недешевим піаром в медіа.
Українські автори на них також були запрошені, в якості “образчика мєсного колоріта аборигенів.” Тобто, у себе вдома, але в гостях.
Ініціативна група, недовго порефлексувавши з цього приводу, достатньо швидко в телефонному режимі зібрала поетів і бардів біля Історичного музею.
В тіні невеличкого гайочку під жарким літнім сонцем пройшов спонтанний фестиваль - без чийого б там не було дозволу, без приміщення, без апаратури, без реклами й без бюджету взагалі. Територія була ретельно прибрана всіма учасниками після його завершення. Це був перший приклад волонтерського пісенно-поетичного фестивалю.
З того часу співорганізаторами й учасниками того першого фестивалю започатковано ще дві імпрези. Це фестиваль творчого об'єднання Севама (наступного 2007 року) й фестиваль Трипільський сапет (2017 р).
З 2007 по 2009 рік у Спілці письменників щомісяця проводилися  Вечори співаного слова, які 2010-го повернулися до фестивального формату "Відкритих небес"






Немає коментарів:

Дописати коментар