Загальна кількість переглядів сторінки

Шукати в цьому блозі

середу, 3 серпня 2016 р.

Прес-реліз фестивалю "Відкриті Небеса"

В суботу, 6 серпня відбудеться фестиваль “Відкриті небеса”, якому виповнюється 10 років. Він пройде в музеї Максима Рильського, який теж у цьому році святкує ювілей - 50 літ із дня заснування
Влітку 2006-го біля Історичного музею відбувся перший фестиваль “Відкриті небеса”. Журналістом Миколою Підгорним він був так названий не випадково. Без приміщення, без бюджету й спонсорів, будь-якої друкованої реклами, фестиваль відбувся на вийнятково волонтерських (елітарне на той час слово) засадах. За повної відсутності українських фестивалів у Києві того літа й нарочитою присутністю чотирьох російських поетичних фестивалів з шикарними бюджетами, гарною друкованою й медійною рекламою, українські співці й поети зібралися просто одне одного побачити, відзначити своїми дисками й книжками здібну молодь, поговорити про наболіле й просто гарно провести літній день.
“В усіх незрозумілих ситуаціях — бережи рідну культуру”. Це гасло всі десять років об'єднувало людей навколо цього фестивалю. З 2007 по 2009 рік ця сама фестивальна громада збиралася на Вечорах співаного слова в Будинку письменників, мала основний ресурс (і донині існує http://vechoryspivslova.blogspot.com/ й містить матеріали за майже всі роки) свої блоги на всіх існуючих соцмедіа, через які збирала авторів і слухачів. А в 2009-му знову відродився фестивальний формат “Відкритих небес”.
Третій раз фестиваль за свою історію перебуватиме на музейній локації. Але якщо перший раз (Історичний музей) це було просто територіальне наближення, то другий (2013 р. Музей Івана Гончара) і третій раз (Музей Максима Рильського) — уже у співпраці з музеями.
Серед учасників і гостей за роки проведення фестивалю було багато відомих авторів і виконавців — поети Іван Малкович, Сергій Пантюк, Борис Гуменюк, Оксана Яблонська, барди Олександр Ігнатуша (відомий актор), Марія Бурмака, Андрій Панчишин і Едуард Драч. 
Цей раз на фестивальній афіші - старі й нові імена. Вони представлятимуть уже відомі й щойно написані твори.
Отже, чекаємо на вас у суботу 6 серпня на ювілейному фестивалі, який відбудеться в Музеї Максима Рильського о 17-й годині. 


Немає коментарів:

Дописати коментар