Загальна кількість переглядів сторінки

Шукати в цьому блозі

четвер, 2 квітня 2009 р.

ОБЕРЕГОВІ - 20 років

Для мене фестиваль <<Оберіг>> почався в 1988 році. Я тоді вчився в Дніпропетровському медінституті і їздив по різних джазових, фольклорних та студентських фестивалях, аж допоки не занесло мене на фестивалі авторської пісні (КСП). Я виступав на Українському республіканському турі Всесоюзного фестивалю авторської пісні, який проходив у травні 1988 року в Києві в залі КПІ. Конкурсанти жили на Трухановому острові, де ми й познайомилися з Василем Жданкіним.
Раніше, як виявилося, ми жили поруч, через два будинки, на 129-му кварталі в Кривому Розі, і при цьому одне одного не знали - він був старший і вчився в іншій школі, тому ми в компаніях не пересікалися.
Ясна річ, ми одразу заприятелювали. Земляк розповів мені про нові віяння в українській культурі (а він тоді вчився в Рівному, в Інституті культури), чим мене дуже зацікавив і обнадіяв, адже, коли ти сам собі <<варишся>> - це одне, а коли знаходиш однодумців - виростають крила.
Там же на Трухановому острові серед конкурсантів зустріли старого знайомця Сашка Смика (з ним і з Олегом Покальчуком познайомилися за рік до того на фестивалі в Харкові), по дорозі ще зачепили Андрія Панчишина та й майнули до Луцька. Там якраз проходив Регіональний фестиваль сучасної молодіжної пісні "Рок-культура-88", ливитися далі>>

--
vechoryspivslova.blogspot.com

1 коментар:

  1. Так то було... Маю змогу порівняти з 1м всесоюзним в Саратові у 1986, коли домінувала Москва і як завжди чавила авторів з регіонів. А тут - Свобода!!! І творчості ТЕЖ! Тут дійсно варто було прописатись і спробувати сказати Своє слово. Тут це заоохочувалось. І тут воно було ПОТРІБНЕ! Тут українці нарешті перестали почуватись вторинним бидлом і захотіли більшого.
    Сергій Шишкін

    ВідповістиВидалити