Загальна кількість переглядів сторінки

Шукати в цьому блозі

четвер, 29 жовтня 2009 р.

ОГОЛОШЕННЯ!Вечори Співаного Слова змінюють прописку

Історична, чомусь так і неопублікована чернетка 2009 року. Публікується без правок. Як є. Це був момент пошуку нового майданчику вечорів. Багато хто себе на фото пізнає. Цікавий був час. Ніби ще тихий, але не простий.

Це таки сталося. Вірніше, ще не до кінця сталося, бо нова адреса прописки/реєстрації буде повідомлена трохи згодом, але ми її вже активно шукаємо. І нема на то ради!
На самому початку ми хотіли, щоби наша спільнота:
  1. створилася
  2. розвивалася і переросла в клуб співаної поезії
  3. залучала все більше людей, й здебільшого, молодого віку.
Тепер нам це просто доведеться робити мусово, адже в Будинку письменників склалася така ситуація, коли подальше проведення кожного наступного вечора неминуче опиниться під загрозою зриву. Через фінансові негаразди скасована посада техніка, який є матерально відповідальною особою і повинен відчиняти зал, вмикати апаратуру, сидіти допізна, поки йде вечір. Цей раз зал відкривав і з нами сидів директор Будинку письменників особисто. Ні, вечори ще проводити можна, але раніше - о 16-тій, о 15-тій, о 14-тій - але то вже не вечір. То дитячий ранок якийсь. Та й працює весь наш контингент. Або вчиться. А значить, це не підходить.
Отже, мусимо дякувати Будинку письменників і йти в мандри. Добре, що вони в нас були - ці три роки, за які вдалося досить багато зробити. У 2007-му ми приймали відбірковий тур "Срібної підкови", в цьому році, відсвяткувавши 20-ліття української співаної поезії, та намагаючись відродити луцький "Оберіг", інспірували чи то спонукали Віктора Нестерука до втілення і матеріалізації його давнього проекту "Дикий Мед". А проект пролежав добрих 7-8 років у шухляді і, на фестивальному безриб'ї, виринув у Сколе. Дійсно, досить продуктивно відсвяткувала україномовна бардівська громада своє 20-ліття.
А ще про сам вечір 20-ліття. Це просто фестиваль був, а не вечір. Від Луганщини до Волині, від Сум до Львова - така була географія тих, хто приїхав виступити, сказати добре слово, заспівати пісню й поспілкуватися з друзями.
Отже, нове місце прописки вечорів мусить бути таким, аби залучати побільше нових слухачів і нових співців. Кількість мусить переростати в якість.
Будемо працювати.

     
     
 
   
   

5 коментарів:

  1. Успішного переїзду!

    До речі, про "Дикий Мед". Було б дуже добре, якщо б ще й матеріалізувався диск фестивалю... Пан Віктор обіцяв, але боюся, щоб не сталося так як із записами "Срібної підкови" (за 2007 рік диску нема, а за 1996 вийшов таким тиражем, що дістати той диск - нереально).

    ІМХО, якщо нема коштів/можливості випускати нормальні (матеріальні) компакт-диски з фестивалів УСП, то треба ті записи публікувати в інтернеті.. Хоч не буде прибутку, зате популяризуватиме авторську пісню і окремих авторів-виконавців.

    ВідповістиВидалити
  2. Цей прецедент з відмираючою структурою підштовхує підніматись на вищі рівні! І треба про це голосно говорити! Їм молодь не потрібна. Їм взагалі вже нічого не потрібно. А нам потрібно ще й як!

    ВідповістиВидалити
  3. У когось проект, а в когось то, вибачте, звичайний часопис УПА, який нікуди не зникав так само, як і УПА(армія). Щасти...

    До всіх образ, додали і цю... Розумієте, у повітрі, за Гумільовим, витають ідеї, а ви їх просто привласнюєте...

    ВідповістиВидалити
  4. Бідний Нестор...Примусили відпрацювати і за батька, і за прийняття до СПУ... Бідний... блатний хлопчик сорока літ... і до сивини все діти і діти.....хтось змалку працює, а ці витворюють українську еліту... збирають просто блатних... і живе Україна гірше від усіх інших країн, бо в нас тут зона, закони блатних та знайомих, і жодного визання за здібностями... А що можете без своїх татусів і матусь? Без своїх пращурів? На мене ще Ярослав Мудрий посилався! А на Вас посилалися на пращури? Зате віруючі. Проектуйте! Мені байдуже! Щоби вас і не бачити вовік!

    ВідповістиВидалити