Загальна кількість переглядів сторінки

Шукати в цьому блозі

вівторок, 13 квітня 2010 р.

Неля Франчук - 21 квітня о 19.00

21 квітня 2010
Київ, вул. Фролівська 1/6

київське об`єднання «Співана поезія»

ЗАПРОШУЄ

на творчий вечір
Нелі Франчук

"Музика мов з бистрої ріки..."

за участю
Григорія Лукяненка (гітара)

та Віри Бондар (скрипка)

концерт відбудеться у

Фонді сприяння розвитку мистецтв

в циклі «Музичні середи на Фролівській».

Неля Франчук є автором понад 150 пісень на вірші класиків зарубіжної та української поезії, таких як Т.Шевченко, І.Франко, Л.Українка, П.Грабовський, О.Маковей, В.Стус, Б.-І.Антонич, В.Симоненко, Є.Плужник, О.Олесь, П.Тичина, Р.Бернс, М.Цветаєва, О.Блок, Л.Костенко, О.Пахльовська, Л.Голота, Г.Чубач, а також на вірші сучасних молодих поетів, народні слова та свої власні. В найближчих планах авторки випуск аудіоальбому та збірки пісень.

Неля Франчук народилася у місті Вороніж РФ в сім’ї військового. До 13 років жила з батьками в Москві, потім родина переїхала до Києва. Самотужки вивчила українську мову, чим досі пишається. З дитинства писала вірші спочатку російською, згодом перейшла на українську. Закінчила Київську ДМШ №10 по класу фортепіано, біологічний факультет КНУ ім.Т.Шевченка. Ще в музичній школі почала вивчати композицію, писати музику та пісні.

Під час навчання в університеті захопилася грою на гітарі, почала відвідувати КСП на Московській площі, театральну школу А.Чиркова, грала в різних театральних студіях. Активно відреагувала на рух українського відродження 1989-90-х рр.. Почала записуватись зі своїми україномовними піснями на радіо і ТБ. Була запрошена як автор-виконавець до складу мистецької делегації перших «Днів України в Москві» (1990р.).

Учасниця та лауреат фестивалів: «Оберіг-91», «Оберіг-92», «А без Подолу Київ неможливий», «Лісова фієста», «Срібна підкова», «Севама-фест», «Мазепа-фест», «Розкуття», «Міжнародний фестиваль культури та мистецтв-2009», «Дикий мед», «Тустань».

Початок о 19.00 (вхід вільний)

Немає коментарів:

Дописати коментар