Загальна кількість переглядів сторінки

Шукати в цьому блозі

четвер, 23 вересня 2010 р.

"Відкриті Небеса". Враження під дощем.

18.09.2010. Київ. Гідропарк. Таверна "Очеретяний Кіт". 16.00. Розпочався дощ і фестиваль "Відкриті Небеса".
Чим далі від того концерту під дощем, тим він робиться милішим, цікавішим, теплішим і щирішим.
Не згадаю всіх учасників, просто поділюсь особистими враженнями.
Точно не знаю всіх критеріїв відбору. Думаю, що в принципі якихось особливих обмежень організатори не ставили. Важливо було просто мати бажання виступити та відповідати духу і змісту УСП ( українська співана поезія ). Поза тим були й представники від російькомовних бардів. Дмітрій Долгов, скажімо, котрий показав зробленість та щирість свого проекту. А свої були різні - різнопланові стилістично і по рівню підготовки.
Майстер хіта Грицько Вагапав задав тон фестивалю.
"ТаРута" з Євгеном "Їжаком" Тараненком на чолі підтвердила клас і продемонструвала "обстріляність". Це дійсно видно і чути.
Сашко "Саунд" Музика нас всіх вразив. Те - що і як він співав - дуже пасувало загальному настрою. Заслужив нарешті чоловік свій момент слави, і то не на конкурсах, а в своїх колег, старших в тому числі.
Декого переслуховував спеціально. Чудово, що Гриць Лук`яненко робив записи. Скажімо на "Телері" варто було зосередитись окремо - приємна нью-барокова ( так мені асоціюється ) подача.
З нових, принаймні для мене, імен вже вдруге почув Володю Пироженка. Минолурічне враження теж було достойне. А тут ще більший прогрес.
Вперше взагалі почув Костя Ігнатчука. Після його вдалого сольника на Контрактовій дуже хотів мати власне враження. Повний респект! Хоч і не гучно.
Відкриттям, і не тільки для мене, стала Христина Халімонова. Особливо втішився, що вона ще й землячка з Волині!
Кока Черкаський - до його гумору ще треба звикнути. Як професійний комік, обличчям він не показує нічого. Тим цікавіше було переглядати і, особливо, переслуховувати записи. По стількох роках ( знайомі з 1989 року ), з часів тих перших фестів, все одно "правда справджується" . І це тішить.
Ігор Білий з Хмельницького вже старожил жанру. І то буквально за якихось пару років.
Олег Король - скромна "зірка" тусівки з Жашкова! Слухати його - завжди релакс. От вміє чоловік!...
Дуже втішився, переслухавши виступ приятельки Нелі Франчук. Співала відразу після мене. Тому, тільки передивившись запис, зрозумів, що міг і не здогадуватись, якого рівня вони вже досягли з тим майже спонтанним тріо з незмінним Грицьком Лук`яненком і скрипалькою Вірою Бондар.
Київський журналіст Кирило Булкін, коли змінив статус з найманого працівника на фріланcера, доробився вже до статусу технічного спонсора фестивалю. Як автор - далі гне соцільно-політичну сатиру. В нього давно своя ніша. А головне - свідомість і розуміння - свідчення зрілості.
Сподіваюсь, що своїм виступом теж виправдав зусилля і допомогу стількох друзів і недарма проїхав пів-України.
Едуард Драч виступив першим. Далі просто допомагав молодшим колегам - оголошував, разом з Грицьком Лук`яненком ладнував апаратуру, забеспечував фонограми літераторам. Така собі кропітка і не дуже помітна робота, яку хтось має виконувати. А ці "хтось" - ще й співорганізатор журналіст Микола Підгорний та фото-майстер Роман Власюк.
Окрема дяка за підтримку Івану Малковичу і його «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ЗІ» та таверні "Очеретяний Кіт".
Все відбулось без пафосу. Самі для себе. І хочеться ще. "Відкриті Небеса" - відкриті для всіх.
А для земляків додам, що більшість авторів-виконавців мають по кілька власних альбомів і повнометражні концертні програми. І кращих з них міг би з задоволенням представити в найвідповіднішому для цього жанру залі КМЦ ім. Шевченка.
За умови, що знайду розуміння і буду почутим. І не тільки під час виборів.
Сергій Шишкін.
Фото Романа Власюка. http://vechoryspivslova.blogspot.com/2010/09/blog-post_21.html

Сергій Шишкін

Немає коментарів:

Дописати коментар