Загальна кількість переглядів сторінки

Шукати в цьому блозі

четвер, 17 листопада 2011 р.

Інший вимір


Вечори Співаного слова переходять у фестивальний формат "Відкритих Небес".
Вечори окремих виконавців тепер проводитимуться лише епізодично.
На можливі запитання відповість невеличкий історичний екскурс.
Три перших роки Вечори Співаного слова проводилися в Будинку письменників (починаючи з січня 2007-го). Нажаль, ранній час початку імпрез (17.00), запропонований адміністрацією Будинку письменників через скорочення штату працівників у 2009-у, був дуже незручним через  помолодшання аудиторії, яка в більшості своїй ще працювала й училася в цей час, Спрямованість на молодіжну аудиторію й бажання працювати саме з нею змусило організаторів шукати інше приміщення. 
Подякувавши Будинку письменників за прихисток і саму можливість збереження жанру в скрутний для нього час, Вечори помандрували далі й зупинилися на Подолі в Галереї Фонду сприяння розвитку мистецтв. Сам формат доброчинних концертів, які там відбувалися в 2009-2011 рр є досить розповсюдженим у середовищі співців, проте задоволеними лишилися не всі автори й не всі слухачі. 
А от фестивальний формат "Відкритих Небес" всім сподобався. 2010-го було проведено аж два фестивалі - літній і осінній. І все почалося з вечора, присвяченого двадцятиліттю жанру співаної поезії, який проводився в червні 2009-го (вечір був присвячений 20-й річниці першого фестиваль "Оберіг" у Луцьку.. Тоді народ з'їхався від східного до західного кордону - від Луганщини до Волині (прослухати аудіо можна тут)
От після того вдалого вечора, який більше скидався на Всеукраїнський фестиваль, всі одразу й пригадали "Відкриті небеса" 2006-го року (фестиваль, який проводився співцями, поетами й акустичними рокерами як громадська ініціатива - без приміщення, без апаратури, без спонсорів і взагалі без грошових витрат, на історичному місці - біля Історичного музею, руїн Десятинної церкви на початку Андріївського узвозу). З'явилася ідея повторити позитивний досвід і вона була з успіхом втілена. Незадоволеними залишилися хіба лише ті, хто в список учасників не потрапив. А відбір, хоч і не дуже строгий, але був, особливо у червні 2011-го, що вкрай позитивно позначилося на рівні імпрези. 
То ж, бачимо, що саме фестиваль є на даний момент є загальноприйнятним і зручним для всіх.- і співців і глядачів, форматом. От на ньому давайте й зупинимося. 
Збираймо сили, ідеї й пісні для нових "Відкритих небес" - 2012!

Немає коментарів:

Дописати коментар