Загальна кількість переглядів сторінки

Шукати в цьому блозі

середу, 13 листопада 2019 р.

Фестиваль "Оберіг" - 2019

Ювілейний фестиваль "Оберіг" пройшов з 7 по 9 листопада 2019 року в м.Луцьку. Нагадаємо, щоперший відбувся 1989 р й став практично репетицією Першого фестивалю "Червона Рута", де жанр співаної поезії посів чільне місце. Йому тоді навіть поступилися поп- і рок-жанри. Потреба в змістовній пісні тоді була надзвичайною.
 Фестиваль цього року видався гарний і виявив чимало нових талантів, нових авторів і виконавців. Особлива подяка місцевій волинській владі, яка забезпечила організацію фестивалю, причому на достатньо високому рівні. Луцьк у котре підтвердив статус столиці співаної поезії. 
Пуповина жанру дійсно закопана в Луцьку. Адже не лише це місто вперше провело фестиваль жанру. Це місто народило його назву. Автор терміну, на той час, лучанин Олег Покальчук, запозичив його з чеської й польської й ним вдало був замінений радянський термін "самодєятєльная пєсня", яким поетів з гітарами намагалася принизити радянська влада, щоби зменшити їхній вплив на маси. 
Цього року перемогла (Гран-прі фестивалю) Юлія Качула з Сімферополя. Її виступ викликав сплеск емофій не лише в публіки, а й у журі. Перемога заслужена й беззаперечна.
Було визначено також 3 перших, 3 других і 3 третіх місця серед лауреатів.
Спільне фото по закінченню фестивал

Програма першого конкурсного дня фестивалю
Програма другого конкурсного дня фестивалю


Журі перед оголошенням результату

Лагідна луцька осінь

З Валерієм Мареничем хотіли пофотограіуватися всі






Журі після оголошення результатів
У коментах зноски на поблікації учасників та журі на своїх сторінках Фейсбуку


6 коментарів: