Загальна кількість переглядів сторінки

Шукати в цьому блозі

неділю, 14 червня 2009 р.

Фестиваль “Дикий Мед”

LOGO_DM 

ПРЕС-РЕЛІЗ
Фестиваль авторської пісні “ДИКИЙ МЕД”

10-12 липня 2009 року в мальовничому прикарпатському місті Сколе (Львівська обл.) відбудеться фестиваль української авторської пісні “ДИКИЙ МЕД”. Метою цього масштабного пісенного проекту є розвиток та популяризація сучасної авторської пісні шляхом розширення та урізноманітнення засобів її інтерпретації.

Організатори фестивалю не обмежують виконавців традиційним суто акустичним акомпанементом. Якісні в художньому сенсі власні композиції автори-виконавці можуть виконувати зі своїми музичними колективами і з використанням електронних музичних інструментів. При цьому акустична та електронна музика оцінюється окремо. Переможців визначають самі конкурсати. Спосіб добору учасників, який передбачає попереднє прослуховування, є гарантією належного мистецького рівня фестивальних творів.

Фестиваль грунтується на чотирьох видах сценічного дійства:
1.    Конкурсна частина фестивалю.
2.    Авторські концерти знаних майстрів жанру.
3.    Збірні концерти досвідчених виконавців та переможців конкурсу.
4.    Супутні мистецькі заходи (музичні моновистави, пісня для дітей, місцеві творчі колективи).

Загалом, увесь фестивальний процес розгортається навколо авторської пісні, відбувається взаємозбагачення різних пісенних жанрів та музичних напрямків.

Організатори впевнені, що таке концептуальне рішення сприятиме популяризації творчості обдарованих авторів-виконавців і гуртів та залучатиме талановиту молодь до пісенної творчості у доступному жанрі. Це лише збагатить українську пісенність авторськими творами та збільшить число шанувальників цього жанру.

Місце для проведення фестивалю обране невипадково у регіоні, що зазнав руйнівної повені, і терпляче очікує допомоги у вирішенні питань збереження його екології, залучення інвесторів до розвитку інфраструктури та ін. «ДИКИЙ МЕД» акцентуватиме на вирішенні нагальних проблем унікальної курортної зони України упродовж усього пісенного свята на концертному майданчику, через обласні та всеукраїнські ЗМІ, що висвітлюватимуть його перебіг, а також у своїй постфестивальній діяльності (теле- та радіопрограми, статті, матеріали в Інтернеті, CD та DVD тощо). На сьогодні тривають перемовини з НТКУ з приводу участі телекомпанії у фестивалі в якості Головного інформаційного партнера (ПТС, 6 камер, ефір на УТ-1). Вирішене питання щодо належного технічного забезпечення концертних заходів (сцена 6х8, з порталами – 12 м, звук 10 кВт і т.д.), харчування, проживанння учасників тощо.

Для популяризації туристичної та курортної привабливості мальовничого карпатського краю неподалік від концертного майданчика буде розбито фестивальний наметовий табір для подорожуючих байкерів (мотоклуби: Київ, Львів, ін. регіони України).

Також у межах фестивалю відбудуться виставки-продажі творів місцевих художників, скульпторів, виробів народних мистецьких промислів. Гостей очікують екскурсії та цікавинки. По завершенню концертних програм – дискотеки (найзабійніша українська музика).

Організатори фестивалю:
Благодійний фонд ХХІ століття, президент Володимир Січевлюк. Голова оргкомітету фестивалю.
Віктор Нестерук, автор проекту. Директор фестивалю.
Спонсори: немає. Усі витрати - власним коштом.
Головний інформаційний партнер: Національна телекомпанія України (УТ-1)
Організатори вдячні за сприяння в підготовці до проведення фестивалю:
Марушкевичу Олександру Олександровичу, міському голові м.Сколе, його заступникам Юрію Романіву та Роману Лесишину (облаштування території, залучення місцевих служб, матеріально-технічна й організаційна допомога та ін.).
Андрію Кирчіву – менеджеру з відбору учасників фестивальних концертів.
Наталці Криничанці - організатору концертних та мистецьких заходів фестивалю «Дикий мед».
Григорію Вагапову (лідеру рок-гурту «Вперше чую») – головному ведучому, організатору мототуристичної частини фестивалю.

13.06.09
Віктор Нестерук, директор. Тел.0674406888,  E-mail: dykymed@ukr.net

Немає коментарів:

Дописати коментар